Elly den Harder

Aangenaam!

Mijn naam is Elly den Harder. Ondernemer sinds 2000 en eigenaar van 2eStap.

Drijfveer

De eerste jaren van ondernemerschap werkte ik alleen. Ik ontdekte gaandeweg dat ik een sparringpartner miste; iemand met wie ik mijn onderneming kon delen, iemand die mij eventueel kon vervangen en iemand die mij aanvulde. Dat was voor mij de drive om 2eBedrijf op te richten.

Groeitraject

Na mijn Middelbare Tuinbouwschoolperiode (ik ben gediplomeerd hovenier) en mijn typediploma bij Scheidegger, heb ik 5 jaar gewerkt bij het Centraal Bureau voor de Tuinbouwveilingen op de afdeling residubewaking. Ook deed ik secretariële en administratieve ervaring op binnen het vrijwilligerswerk. Mijn leven en ook mijn zakelijke loopbaan zie ik als een groeiproces. Zoals een boom zich eerst goed moet wortelen, voordat hij de hoogte in groeit, zo zien wij dit ook bij 2eBedrijf. We hebben vanaf 2009 keihard gewerkt aan de basis van ons bedrijf – laat nu de groei maar komen! Juist de combi van het ondernemen en het uitvoerende werk was voor mij altijd een prachtige mix. Met de groei van 2eBedrijf is de uitvoerende kant voor mij minder geworden, al blijft het voor mij een feest wanneer een klant tevreden is.

In 2019 heb ik een nieuw bedrijf gestart op het zakentoneel: vrouwen helpen om hun sterke kanten te ontdekken en daarmee nog krachtiger richting te kunnen geven aan hun leven. Juist de combinatie zelfstandig ondernemerschap & moederschap is voor mij een gouden greep gebleken. Daarom is vrouw & loopbaan (zie 2eStap) een belangrijk onderdeel van mijn ondernemerschap en ga ik graag een groeitraject met vrouwen aan, die met hun loopbaan aan de slag willen, bijvoorbeeld als zelfstandig ondernemer. En wat nou zo gek is….ik vind dit minstens zo leuk!

Werkzaam (geweest) voor

Dankbaar ben ik voor mijn klanten van toen & nu, waaronder: Bedrijvenkringen Harderwijk & Ermelo, Herman Verheij Consultancy, Gezondheidscentrum Corlaer, Stichting Parkmanagement Harderwijk, Platform Techniek & Techniekpact, Compassion NL, Kamer van Koophandel, Ambulante Hulpverlening Midden Nederland, MAF, Leerlink, Fieldlab IR, EPDM Products (officewerkzaamheden) en Landstede Groep.

Nevenfuncties

Maatschappelijke betrokkenheid zit in mijn genen en hier ligt mijn hart. Ik geloof in dienstbaarheid aan de ander. Daarom zet ik een gedeelte van mijn tijd en geld apart als deelnemer van de MAF Business Club.

Contact

E-mail: Elly den Harder